Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ- Χωρίς δρομολόγια του ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατέρχονται σήμερα εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και συνταξιούχοι μετά το κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η ακρίβεια και οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις όπως επισημαίνουν τα συνδικαλιστικά όργανα έχουν εξουθενώσει την κοινωνία και ζητούν αύξηση μισθών και μέτρα αντιμετώπισης του κύματος ακρίβειας που έχει εκτοξεύσει τις τιμές της ενέργειας και των καταναλωτικών αγαθών. 

«Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται. Απεργούμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική» αναφέρει η ΓΣΕΕ. . 

Με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει» οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη ραγδαία όξυνση των ανισοτήτων και φτωχοποίησης των κοινωνικών ομάδων.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30 μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ενώ στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις  11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος 

Να σημειωθεί ότι στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ κι έτσι δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια παρά μόνο ελάχιστα που θα γίνουν με προσωπικό ασφαλείας. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.   

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement