Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ σπείρα που λήστευε με όπλα βενζινάδικα στη δυτική Θεσσαλονίκη

Published

on

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα στην περιοχή του Κορδελιού

Στην εξιχνίαση τεσσάρων ένοπλων ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, που έλαβαν χώρα τον Νοέμβριο του 2020 προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες (24-02-2021), στην περιοχή του Κορδελιού, από ανωτέρω αστυνομικούς με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης τρείς ημεδαποί άντρες ηλικίας 33, 40 και 39 ετών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 28 Νοεμβρίου 2020 ενεργώντας από κοινού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιού ή κυνηγετικού όπλου προέβησαν σε τέσσερις (4) ληστείες σε καταστήματα υγρών καυσίμων στις περιοχές του Κορδελιού, Διαβατών και Ωραιοκάστρου.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν:
η επιλογή καταστημάτων σε περιοχές κοντά στις οικίες τους προκειμένου να έχουν γρήγορη και άμεση πρόσβαση σ’ αυτά, αλλά και ταχεία διαφυγή και
η προσέγγιση των στόχων τους απογευματινές και βραδινές ώρες εκμεταλλευόμενοι τη σχεδόν ανύπαρκτη κίνηση στους δρόμους λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(1) αναδιπλούμενο μαχαίρι – σουγιάς,
(1) κράνος και ενδύματα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών,
ναρκωτικά δισκία και
(2) κυνηγετικά φυσίγγια καραμπίνας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για Εγκληματική Οργάνωση – Συμμορία, Ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση των Νόμων περί Όπλων και περί Ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

https://webmail.voria.gr/cpsess0747345450/3rdparty/roundcube/?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=556771&_part=3&_action=get&_extwin=1&_framed=1&_mimewarning=1&_embed=1

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement