Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Ορκίστηκε o νέος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Λ.Αλεξανδρίδης: Αλλάζει σελίδα ένας δήμος με πολλά προβλήματα

Ο νέος δήμαρχος έστειλε μήνυμα ενότητας και συστράτευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών του

«Σήμερα αλλάζει η σελίδα σε έναν δήμο με πολλά προβλήματα. Θα τα αντιμετωπίσουμε με σύνθεση, συνεργασία και συνεννόηση με τους εκλεγμένους όλων των παρατάξεων, αλλά και με όσους μη εκλεγμένους θέλουν να βοηθήσουν αυτόν τον τόπο».

Μήνυμα ενότητας και συστράτευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών του, έστειλε κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου ο νέος δήμαρχος, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, από την 1η Ιανουαρίου, ημέρα που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, θα κάνει πράξη την προεκλογική δέσμευσή του, ότι «στο νέο δημοτικό συμβούλιο δε θα υπάρχουν παρατάξεις και συνδυασμοί, αλλά όλοι μαζί θα δουλέψουμε για έναν τόπο που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Για το λόγο αυτό θα επιδιώξω να πάρουν θέσεις ευθύνης και άτομα που εκλέχτηκαν με άλλους συνδυασμούς. Δε μας χωρίζει τίποτα. Ο αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα».

«Όλα τα παιδιά του δήμου μας είναι παιδιά μας»

Στην έναρξη της σύντομης τοποθέτησής του, ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τη σύζυγό του που τον στηρίζει σε όλες τις διαδρομές του στο δημόσιο βίο, τη μητέρα του, τ’ αδέλφια του, αλλά και τον 14χρονο γιο του, «ο οποίος ξέρει ότι του στερώ χρόνο αλλά ταυτόχρονα γνωρίζει ότι αυτόν το χρόνο τον αφιερώνω σε όλα τα παιδιά του δήμου μας, γιατί όλα είναι δικά μας παιδιά».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου ως «τόπο του μόχθου, του ιδρώτα και του άγχους για την καθημερινή επιβίωση» και υπογράμμισε ότι διαθέτει το μικρότερο συντελεστή ηλικίας και τα περισσότερα νέα παιδιά στη χώρα, «τα οποία έχουν ανάγκη από μια καινούργια προοπτική, έχουν ανάγκη να τους δώσουμε ελπίδα».

Σημείωσε ακόμα, ότι προτεραιότητά του είναι να ασχοληθεί με το τρίπτυχο καθημερινότητα, καθαριότητα, σχολική στέγη, καθώς και με τη βελτίωση του βεβαρημένου περιβάλλοντος του δήμου. «Θα διεκδικήσουμε οι βιομηχανίες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, για να αλλάξουν οι συνθήκες στο δήμο μας. Θα διεκδικήσουμε, παράλληλα, την τοποθέτηση αισθητήρων ελέγχου ρύπανσης, ώστε οι δημότες να βλέπουν τις τιμές σε real time», υπογράμμισε ο νέος δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου.

Την τελετή ορκωμοσίας, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο Κορδελιό, που παραπέμπει στις αλησμόνητες πατρίδες, αλλά και στο όνομα του Ευόσμου, το οποίο «είναι πολύ εύηχο και όμορφο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης επεφύλασσε μία έκπληξη στον Λευτέρη Αλεξανδρίδη, αφού οι γνωστοί Πόντιοι καλλιτέχνες Αλέξης Παρχαρίδης και Φάνης Κουρουκλίδης έπαιξαν και τραγούδησαν το παραδοσιακό τραγούδι «Αητέντ’ς επαραπέτανεν».

Στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, οι εκπρόσωποι του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου και Ελένη Σώκου, ο δήμαρχος Παιονίας, Κωνσταντίνος Σιωνίδης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας και Μελίνα Δερμεντζοπούλου, οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Ευθυμιάδης και Κώστας Ανεστίδης (αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ), ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Στράτος Στυλιανίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πυλαίας – Χορτιάτη, Ελένη Γιαννούδη.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement