Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Επιπλέον 3 εκατ. για την οδική πρόσβαση στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου

Σύσκεψη στο Διοικητήριο για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Φιλύρου

Τη δέσμευση ότι το υπουργείο Υποδομών θα αναλάβει τις προκαταρκτικές μελέτες για τη διερεύνηση νέας οδικής πρόσβασης προς το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Φιλύρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβε ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση Διοικητήριο με την Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Μαρία Αντωνίου, τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. κ. Βαρνάβα και φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγγιάννη, αυξάνεται «κατά 3 εκ. το έργο που θα δημοπρατηθεί στο προσεχές διάστημα, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Υπουργείου Υγείας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λύση για την ασφαλή πρόσβαση του κοινού από και προς το Νοσοκομείο».

Δανιηλίδης: Ελλιπής η μελέτη για τους οδικούς άξονες λεωφ. Γεωργίου Παπανικολάου και Κωνσταντινουπόλεως προς το Φίλυρο

Την ανάγκη να προωθηθεί άμεσα ένας συνολικός σχεδιασμός και να προχωρήσει η υλοποίηση των έργων που θα ενισχύουν την ασφαλή πρόσβαση στο υπό κατασκευή Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου με τουλάχιστον ένα επιπλέον οδικό άξονα, ανέδειξε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοπιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό, όπως υποστήριξε, διότι ο σχεδιασμός σημειακών βελτιώσεων της υφιστάμενης οδικής αρτηρίας που προωθείται από την κυβέρνηση πάσχει από ατέλειες και σοβαρές παραλείψεις.

«Η υπάρχουσα χάραξη της οδικής αρτηρίας, η οποία διατηρείται στη μελέτη για τη βελτίωση της οδού, έχει σοβαρές παραλείψεις και αστοχίες καθώς η οδός σε πολλά σημεία παραβιάζει τη ρυμοτομική γραμμή , ενώ οι σημειακές παρεμβάσεις στις οδούς δεν αποτελούν εγγύηση για την ενίσχυση της ασφαλούς πρόσβασης στο νοσοκομείο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

«Απαραίτητος ο ανισόπεδος κόμβος»

Εστιάζοντας την προσοχή του στη λεωφόρο Γεωργίου Παπανικολάου, στο τμήμα από τον κόμβο Κ6 (Μετεώρων-Συκεών) έως και τη στροφή Φιλύρου, ο Σίμος Δανιηλίδης παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων που προκύπτουν από τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης, η οποία θα «πρέπει να επανασχεδιαστεί και να δημιουργηθεί ανισόπεδος κόμβος καθώς θεωρείται απαραίτητος για την αποφυγή ατυχημάτων», στοιχείο που υποστήριξε και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Εμμένοντας στην ανάγκη τουλάχιστον μιας νέας οδικής χάραξης, από την περιφερειακή οδό προς τον οικισμό του Φιλύρου και στον χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το Παιδιατρικό Νοσοκομείο, ο Σίμος Δανιηλίδης σχολίασε θετικά την ανακοίνωση του υφ. Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη. Σύμφωνα με αυτήν, ο κ. Καραγιάννης δεσμεύθηκε να εμπλακεί στο θέμα και η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας μέρος του κόστους των μελετών χάραξης της νέας οδικής αρτηρίας που ξεκίνησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να προωθηθεί το έργο με γρήγορες διαδικασίες και πολύ νωρίτερα από το 2030 που αποτελεί το χρονοδιάγραμμα της Π.Κ.Μ.

«Είναι ευλογία η δωρεά του Ιδρύματος ‘‘Σταύρος Νιάρχος’’ για την κατασκευή του καλύτερου Παιδιατρικού Νοσοκομείου όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρειο Ελλάδα, την Ελλάδα, αλλά για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε, έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η κατασκευή αλλά ταυτόχρονα οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα, έτσι ώστε να είναι ασφαλής η πρόσβαση στο Νοσοκομείο», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Όπως ανέφερε, «με αυτά που ακούσαμε και είδαμε σήμερα, και με αυτά που έχουμε μελετήσει, εξακολουθούμε να είμαστε ανήσυχοι και να διατηρείται η αγωνία μας γιατί δεν έχουν γίνει αποδεκτές οι ομόφωνες προτάσεις των τριών δημάρχων και του Δεσπότη μας, τις οποίες καταθέσαμε εδώ και καιρό».

«Πρέπει, έστω και σε επόμενη φάση, να υπάρξει σοβαρή παρέμβαση στις λεωφόρους που οδηγούν προς στο νοσοκομείο, είτε είναι η λεωφόρος Γεωργίου Παπανικολάου είτε η Κωνσταντινουπόλεως, και να συμπεριληφθούν στις τρέχουσες μελέτες οι παρατηρήσεις μας που δεν έχουν ενσωματωθεί στην υπάρχουσα μελέτη», πρόσθεσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών. 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement