Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Δ.Νεάπολης-Συκεών: 27 νέοι δότες μυελού των οστών και 551 επιπλέον μονάδες αίματος

 Με ηχηρά μηνύματα προσφοράς, αισιοδοξίας και ελπίδας ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Το δικό τους βροντερό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, προσφοράς, ανιδιοτέλειας, κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας έστειλαν εκατοντάδες εθελοντές αιμοδότες, από 17 έως 62 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για την πρώτη τακτική εκστρατεία μέσα στο 2022, η οποία ξεκίνησε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου από τη Δ.Ε. Πεύκων, για να ολοκληρωθεί προχθές, Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 στη Δ.Ε. Νεάπολης, με ενδιάμεσο τετραήμερο σταθμό στη Δ.Ε. Συκεών.

Στην Εκστρατεία Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης συμμετείχαν 551 εθελοντές αιμοδότες, έναντι 429 στην προηγούμενη, του Νοεμβρίου, και 538, στην αντίστοιχη του 2021. Η προσέλευση των εθελοντών και εθελοντριών γινόταν μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης του Covid-19.


Ταυτόχρονα, ειδικά επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, αλλά και εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ενημέρωναν τους εθελοντές για τη δωρεά οργάνων σώματος, την προσφορά μυελού των οστών, βλαστοκυττάρων και την εγγραφή τους στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων.

Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα αυξημένος ο αριθμός των νέων εγγραφών εθελοντών δοτών μυελού των οστών, οι οποίοι ανήλθαν σε 27 άτομα.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αισθητή και συγκινητική υπήρξε η μεγάλη συμμετοχή δεκάδων (30) μαθητών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ ολόκληρου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που με τη συγκατάθεση αλλά και την παρουσία των γονέων τους, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανθρωπιάς του δήμου και προσέφεραν, για πρώτη τους φορά, πολύτιμες ανάσες βοήθειας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και στο Σύστημα Υγείας της χώρας μας.

«Η έλλειψη αίματος στα νοσοκομεία της χώρας μας εξακολουθεί να είναι τραγική και μόνο με την κινητοποίηση όλο και περισσότερων εθελοντών και εθελοντριών μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε μικρούς και μεγάλους, παλιούς και νέους αιμοδότες για την συγκινητική μαζική συμμετοχή τους, για τη σταθερή στάση μέγιστης ευθύνης και αλληλεγγύης που επιδεικνύουν και αισιοδοξούμε κι ελπίζουμε για όλο και εντονότερη ενδυνάμωση του κινήματος των εθελοντών αιμοδοτών, δοτών αιμοπεταλίων και μυελού των οστών και δωρητών βλαστοκυττάρων και οργάνων σώματος», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, υπογραμμίζοντας ότι «ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, αποτελεί ίσως τον μοναδικό δήμο που στην πορεία του χρόνου έχει να επιδείξει τόσο πλούσιο έργο και αξιοζήλευτη δράση στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, διατηρώντας τη μεγαλύτερη Δημοτική Τράπεζα Αίματος στη χώρα μας, ως αποτέλεσμα σταθερών και συνεπών δυναμικών εκστρατειών, οι οποίες επεκτείνονται στη δωρεά οργάνων σώματος, βλαστοκυττάρων, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών, επιτυγχάνοντας να ευαισθητοποιούμε και να κινητοποιούμε ετησίως χιλιάδες συμπολιτών και συνδημοτών μας κατά τις τρεις τακτικές αλλά και στις έκτακτες αιμοδοσίες που διοργανώνουμε με τη στενή και αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς».

Κι αυτή η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ. Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», και με την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων και φορέων.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement